Coronavirus voorjaar 2020- KUK China

Vliegverbod, thuiskantoor, temperatuurcontrole:

Wat Oost-Zwitserse bedrijven in China doen na de uitbraak van het coronavirus…

Het coronavirus treft ook Chinese productiebedrijven uit de regio. Tot nu toe werkt het crisismanagement.

Het coronavirus heeft een steeds grotere economische impact. Een van de redenen hiervoor is dat de autoriteiten in verschillende Chinese steden de Chinese nieuwjaarsvakantie hebben verlengd tot en met 9 februari, d.w.z. zondag in een week. Dit heeft bijvoorbeeld gevolgen voor KUK Electronic AG in Appenzell. KUK houdt de fabriek in Shanghai gesloten tot deze datum, zoals KUK-directeur Hansueli Koster zegt.

KUK richtte in 2003 haar Chinese bedrijf op en produceert daar spoelen voor de automobiel- en medische industrie. Er zijn geen ziektegevallen onder de 240 medewerkers en er zijn momenteel geen Zwitserse medewerkers ter plaatse. Maar Koster zegt: “We hebben onze geplande reis naar Shanghai uitgesteld tot nader order.”

“De verplichte productiestop heeft ook gevolgen voor klanten die hun producten niet op tijd krijgen.”
Koster verwacht echter dat “de epidemie op 9 februari zal eindigen.” Productieverplaatsingen zijn “nog niet gepland” en “we communiceren dagelijks met onze manager in Shanghai”.

Tekst van het Zwitserse Tagblatt.ch

Image

KUK China is aan het opstarten

De KUK-China fabriek in Shanghai begon de productie maandag 17-02-2020 met 25% van de standaard personele bezetting. Speciale poorten en procedures zorgen voor de preventieve maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. We hopen spoedig weer op volle bezetting te komen.

#KUK-China #coronavirus

 

virusbestrijding KUK CHina

03-03-2020 Update

Dankzij het containmentteam van KUK China is meer dan 60% van het personeel wederom werkzaam in onze fabriek. We verwachten binnen 2 weken op volle toeren te zitten.

#KUK-China #coronavirus

Image

12-03-2020 Update

90% van het KUK China team is weer aan het werk. De focus ligt nog steeds op preventieve maatregelen.

#KUK-China #coronavirus