Organisatie

VAN HANDIGE HANDJES TOT ROBOTISERING

Sinds de oprichting van Wijdeven in 1939 door de toenmalige directeur Ad van de Wijdeven zijn we gegroeid van reparateur van radio’s en deurbellen tot een professioneel producent van spoelen, transformatoren en elektromagnetische componenten.

Door diverse overnames in de achterliggende jaren, is Wijdeven nu een van de toonaangevende leveranciers binnen het vakgebied en lopen wereldwijd vele nieuwe ontwikkelingen via de engineeringsafdeling in het Brabantse Oirschot. Daarbij zijn we graag op zoek naar het zoveel mogelijk toevoegen van kennis en waarde, hetzij in de ontwikkeling ofwel in het produceren van complete sub-assemblies.

Dankzij de overname van Wijdeven door het Zwitserse KUK Electronic AG (31-05-2018) zijn de mogelijkheden enorm uitgebreid, met name op het gebied van volautomatische serieproductie. Middels robotisering en slimme mechanisatietechnieken worden vrijwel alle productie-units in Appenzell (CH) ontworpen en gebouwd. Dit biedt grote voordelen op het gebied van doorlooptijd en kosten.

Daarnaast beschikken wij door de overige KUK-vestigingen in Zwitserland, Slowakije, China, Frankrijk en Thailand over lokale productie- en leveringsmogelijkheden. Ook op deze locaties wordt gebruik gemaakt van eigen KUK-machines en zijn we aangesloten op een gemeenschappelijk ERP systeem.

Alle vestigingen zijn ISO9001 gecertificeerd en beschikt het hoofdkantoor van KUK tevens over de automotive norm IATF 16949.

Klantgericht denken uit zich o.a. door tijdens de engineeringsfase van ieder nieuw ontwerp te focussen op het latere productieproces en de productielocatie. Daarmee kunnen we de Total Cost of Ownership van de klant zo laag mogelijk te houden.

Markten

Onze klanten bevinden zich met name in de elektronica, aandrijftechniek, gezondheidszorg, machine- & apparatenbouw, vervoer & infrastructuur, meet- en regeltechniek, energie en e-mobility.

Klanten

Wijdeven mag zowel beursgenoteerde en internationaal opererende opdrachtgevers als het MKB tot haar klantenkring rekenen.

Onze kernwaarden : – klantgericht – innovatief – integer – plezier

«We want to be the global market leader for customized winding goods» Manuel Inauen (CEO KUK)

Missie - Visie - Kernwaarden

Deze vindt u hier

Nieuwsberichten

Laat maar zien