Serial production

De wikkelrobot aan het werk in Ter Apel

Serieproductie

KUK Wijdeven richt zich tijdens de engineeringsfase van ieder nieuw ontwerp reeds op het latere productieproces en de productielocatie, om de Total Cost of Ownership van onze klanten zo laag mogelijk te houden.

Dankzij de korte lijnen tussen de interne ontwikkelingsafdeling en de machinebouwafdeling bij KUK in Zwiterland worden in eigen huis complete productielijnen ontworpen en geassembleerd, vol met slimme en geautomatiseerde productietechnieken. Dit heeft erin geresulteerd, dat we niet afhankelijk zijn van externe machinebouwers en dat ca 90% van de totale omzet op eigen machines geproduceerd wordt.

Zo’n 60-70% van een dergelijke productie-unit is opgebouwd uit standaard onderdelen, die voor alle machines gebruikt worden. Al het overige in de machine betreft het klant specifieke maatwerk. Door deze werkwijze is de doorlooptijd naar een volledige serieproductie aanzienlijk korter (doorgaans slechts 8-12 weken) en zijn de investeringskosten factoren lager dan bij externe machinebouwers.

Uiteindelijk vindt u het resultaat van onze capaciteiten en vaardigheden niet in een catalogus, maar in de toepassingen van onze tevreden zakelijke partners.